Magneti book

Vorige Artikel 8 van 10 Volgende

Magnetibooks, leuk en leerzaam

De must-have voor in de speelgoedkast is de Magnetibooks van speelgoedmerk Janod. En dat vindt niet alleen mijn jongste dochter. Want zij werd heel enthousiast toen ik haar het magneetboek Dieren gaf. Ze ging meteen aan tafel zitten en ging aan de slag. En pakt het nu, weken later, nog steeds regelmatig uit de kast.

Maar de MagnetiBooks zijn ook opgemerkt door Mamablogger Marisca. Op haar site schrijft ze over het moederschap via persoonlijke verhalen, reviews, tips enzovoorts. Eerder dit jaar bezocht zij een van de winkels waar mijn spulletjes te vinden zijn, Heb ik Via in Gouda, en kocht daar een Magnetibook uit mijn assortiment. “Hoewel ik geen idee had wat het precies was, was ik wel getriggerd door de vormgeving. Het ziet er namelijk heel erg retro uit en dat vind ik al snel heel gaaf", schrijft ze. Erg leuk, want dat is precies waarom ik de Magnetibooks zo leuk vind.

Maar wat is het MagnetiBook nu eigenlijk?

De MagnetiBooks zijn van stevig karton, vertelt Mamablogger. “Ze zien eruit als een boek, maar als je hem openslaat zie je geen bladzijdes. Het MagnetiBook is eigenlijk een doosje met aan de ene kant een magneetbord en aan de andere kant vakjes met daarin magneetjes en kaartjes. Het is vervolgens de bedoeling dat kinderen met de magneetjes de plaatjes op de kaartjes namaken.”

Voor haar zoon koos Mamablogger het magneetboek Klokkijken. “Wij zijn fan. Er zullen er zeker nog meer volgen. Ik zal ze onthouden voor zijn verjaardag en de feestdagen. Ze zijn leuk, leerzaam, duurzaam en niet al te duur.”

Wat ik zelf zo gaaf vind aan de magneetboeken van Janod is dat ze leuk zijn om mee te spelen en tegelijkertijd de creativiteit van je kinderen stimuleert. Want hoewel het de bedoeling is dat je kind de magneetjes legt zoals afgebeeld, heeft mijn jongste ook erg veel plezier om allerlei andere gekke dieren te maken. Hoe gekker hoe liever natuurlijk!

De ‘boeken’ zijn in verschillende thema's te krijgen zoals dieren, klokkijken, verkleedfeesten en de vier seizoenen. De adviesleeftijd voor de Magnetibooks is 3 tot 8 jaar.

© 2017 - 2023 Lievia | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel